Varför en Elektronisk Körjournal är Guld Värd för Din Milersättning

När du använder din egen bil i tjänsten, är det viktigt att hålla koll på dina körsträckor för att kunna oroa dig mindre om vad du ska få i milersättning och se till att du får ersättning för alla dina resor.
En elektronisk körjournal kan vara lösningen du inte visste att du behövde. Låt oss dyka ner i fördelarna.

Läs också mer om bilförmåner på skatteverkets hemsida: https://skatteverket.se/bilforman

Sparar Tid och Pengar

För det första, att manuellt notera varje resa kan vara tidskrävande och riskfyllt, då viktiga detaljer lätt kan glömmas bort eller förbises. En elektronisk körjournal sköter detta automatiskt, vilket säkerställer att varje kilometer räknas. Det innebär inte bara att du sparar tid, utan också att du maximera din milersättning. Rent krass räcker det att du glömmer någon enstaka resa per månad för att du ska tjäna på att ha en elektronisk körjournal som säkerställer att du kan begära milersättning för alla resor som du kör i arbetet med din egen bil.

Exakthet i Beräkningarna

En annan fördel är precisionen i att dokumentera dina körsträckor. Elektroniska körjournaler använder ofta GPS för att noggrant spåra varje resa. Detta eliminerar gissningar och ger en exakt beräkning av din milersättning, vilket är avgörande för både dig och din arbetsgivare. Alla våra enheter har hög noggrannhet och erbjuder möjligheten att automatiskt avgöra om det är en privat eller arbetsresa beroende på vilka tider på dygnet resan görs.

Enkel Redovisning

Kom ihåg stressen vid inlämning av körjournaler? Med en elektronisk körjournal är det ett minne blott. De flesta system erbjuder enkel export och delning av kördata, vilket gör det smidigt för dig att rapportera till din arbetsgivare eller direkt till skatteverket.

Miljövänligt Val

Att använda en elektronisk körjournal är inte bara bra för din plånbok, utan också för planeten. Genom att optimera dina resvägar och minska onödig körning bidrar du till lägre koldioxidutsläpp. Dessutom ersätter den digitala dokumentationen behovet av papperskopior, vilket minskar ditt ekologiska fotavtryck.

Ökad Säkerhet

Din resedata lagras säkert i molnet, vilket innebär att risken för förlust eller skada på din körjournal minskar avsevärt. Du kan enkelt återställa dina uppgifter om din enhet går förlorad eller skadas, vilket ger en extra nivå av säkerhet och sinnesro.

Sammanfattning

Att använda din egen bil under arbetstid innebär inte att du ska behöva oroa dig för hur din milersättning beräknas. Med en elektronisk körjournal blir processen smidig, exakt och tidseffektiv. Det är en investering i både din ekonomi och miljön. Om du inte redan har gjort det, är det dags att överväga att skaffa en elektronisk körjournal idag.

Ange dina uppgifter så återkommer vi till dig