Vanliga frågor och svar

Här listar vi de vanligaste frågorna som vi får om körjournaler och hur man kommer igång med WorkMirror. Täcks inte din fråga av svaren nedan, tveka inte att kontakta oss. Vi på supporten hjälper gärna till och svarar på dina frågor.

En elektronisk körjournal dokumenterar ett fordons resor och håller reda på tider och avstånd för varje resa. GPS-enheten, sitter oftast i bilen och mäter exakt sträcka på alla resor och stödjer ofta Skatteverkets dokumentationskrav.

Skattemyndigheterna ställer krav på dokumentation för företagets verksamhet. En godkänd körjournal måste innehålla Skatteverkets dokumentationskrav. En godkänd journal måste innehålla: Startadress, stoppadress, syftet med resan samt resans körsträcka. Här kan du se en mall för körjournal

Det finns huvudsakligen två områden där det finns stor potential till kostnadsbesparingar. 1) Minska andelen privata resor vilket påverkar så väl tid som bränsleförbrukning. 2) Optimering av fordonsflottan. Genom att se hur bilarna används kan du enklare anpassa mängden bilar utifrån verkligheten. Besparingen varierar från fall till fall men det är inte ovanligt med kostnadsbesparingar på mellan 10-15%.

Utöver detta ligger WorkMirror betydligt lägre i pris än de flesta konkurrenter. Genom att byta till WorkMirror har många av våra kunder kunnat halvera sin kostnad.

Vi har en enkel och smidig on-boarding som låter dig komma igång direkt. Titta på guiden om hur du kommer igång här.

Din mätarställning räknas ut med hjälp av enhetens GPS och kan också kalibreras manuellt när du känner behov av det.

Ja, i WorkMirrors förar-app kan föraren hantera sina resor, uppdatera mätarställning och attestera. Appen finns för både iPhone och Android.

Ja, WorkMirror detekterar passager för trängselskatt i Göteborg och Stockholm och du har möjlighet att se avgifterna för varje fordon uppdelat på resor i arbete eller privat, när du tex tar ut din månadsrapport. Hör av dig till support@workmirror.com om du vill att vi aktiverar trängselskatt för ditt konto.

OBD är bilens diagnosuttag. Uttaget används vanligtvis av bilmekaniker vid analys och felsökning av bilens styrsystem. Från OBD-uttaget kan man också få strömförsörjning samt läsa av bilens data eller mätarställning. OBD har varit standard på samtliga bilar som sålts i EU sedan 2001. Uttagets placering beror på tillverkare och modell, men den vanligaste platsen är bakom instrumentpanelen, under ratten eller mellan förarsätena.

Du kopplar enkelt ifrån enheten från bilen du tänkt byta ut och kan därefter koppla den till annat valfritt fordon.

Du genererar enkelt ett nytt lösenord på https://app.workmirror.com genom att ange den mailadress ditt konto är knutet mot.

Du kan läsa om allt från leveranser till uppsägning i våra köpvillkor.

Ange dina uppgifter så återkommer vi till dig