Så monterar du batteri-enheten

Våran batterimonterade GPS är både liten, smart och vattentät och är försedd med ett internt reservbatteri för att kunna detektera om den kopplas bort. Den är utrustad med en extra stark antennen vilket möjliggör montering direkt på bilbatteriet, även under motorhuven. Enheten är också utrustad med en speciell klämkontakt för enkel installation på bilbatteriet och ett vattentätt skal. Den har både inbyggd accelerometer & gyroskopsensorer med noggrann detektering av rörelseförändringar, vilket lämpar sig perfekt för elektroniska körjournaler.

Var sitter batteriet?

Börja med att lokalisera batteriet. Tidigare var det vanligaste att batteriet var placerat under motorhuven, men på senare år har det blivit vanligare med placering inne i bilen. Hittar du det inte under huven kan det vara värt att kolla under golvet vid passagerarsätet, eller i bagageluckan. Har du en laddhybrid kan det vara värt att rådfråga någon fackman för korrekt montering.

Montering

Vid montering är det viktigt att du skyddar dig. Se till att bilens motor är helt avstängd och använd handskar när du hanterar eller rör vid batteriet.

När du hittat batteriet, ta bort batterilocket för att komma åt batteriet. På enhetens baksida finns en dubbelsidigt tejp som används för att fästa enheten på batteriet. Fäst enheten så att antennen och LED-indikatorerna är vända uppåt.

Enhetens strömkabel är konstruerad för att anslutas direkt till det positiva anslutningsfästet på bilbatteriet och jordledningen är konstruerad för att anslutas direkt till det negativa fästet på bilens batteri.

Den batterimonterade enheten är den vanligaste näst efter OBD-enhetern som placeras i bilens diagnosuttag. Även OBD-enheten är enkel att installera. WorkMirror erbjuder båda dessa enheter till samma pris (79 kr/månaden)

Ange dina uppgifter så återkommer vi till dig